Bu sistemde plazma iki manyetik ayna tarafından üretilen “diamagnetic cusp” denen manyetik alanlar arasında sıkıştırılır. Manyetik güç sürekli yön ve şiddet değiştirerek plazmayı füzyonun oluşacağı orta noktaya kadar sıkıştırır. “High Beta Fusion Reactor” adını verdikleri manyetik ayna modelini kullanan kompakt füzyon reaktörü projesi, 5 yıl sonra seri üretime geçecek ve bir konteyner boyutlarındaki reaktörler ile 100 MW elektrik sağlayacak.
Tasarımları ve benzeri çok daha küçük, ucuz ve verimli olacak. Bu jenerator ile aynı boyutlardaki bir reaktör ile 10 katı elektrik üretebilecek. Bir milyon bileşen, on milyon parça ...
Dünyanın en büyük ve en güçlü füzyon cihazı olacak. 50 MW giriş ısıtma gücü (10'luk bir güç yükseltme oranı) için 500 MW füzyon gücü üretmek üzere tasarlanmış olup, net enerji üreten ilk füzyon cihazı olarak tarihte yerini alacaktır.
****
****
"One million components, ten million parts .. the largest and most powerful fusion device in the world. Designed to produce 500 MW of fusion power for 50 MW of input heating power (a power amplification ratio of 10), it will take its place in history as the first fusion device to create net energy."
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder